Fitoterapia se bazează pe principiile active al plantelor pentru a reda organismului său starea sa de bine și pentru a lupta cu afecțiunile într-un mod natural, adaptat echilibrului organic al corpului tău.
Fitoterapia este una din principalele abordări din marea familie naturopată. Pe lângă nutriție, masaj și hidroterapie, schimbarea stilului de viață, homepatie și acupunctură, fitoterapia are ca scop menținerea sănătății și prevenirea instalării bolilor.
O terapie 100% naturală, fitoterapia se bazează pe un principiu simplu: plantele au un efect benefic și tonic asupra organismului tău contribuind la obținerea unei stări de bine și de echilibru.
Bernardin de Saint-Pierre spunea că natura marchează într-un anumit mod legătura boală-remediu facilitând astfel accesul către soluție. De aceea, anumite plante cresc numai în anumite zone al planetei – zone predispuse la afecțiunii ce sunt tratabile exact cu plantele indigene locului.
În România beneficiem de o adevărată farmacie verde: peste 3.200 de specii de plante dintre care 876 sunt utilizate în terapia tradițională dar numai 200 folosite de către mediul științific.
Organismul tău este un sistem viu, în permanentă schimbare, iar remediile din plante sunt delicate cu acest sistem și mult mai bine tolerate decât medicamentele de sinteză.
Din ce în ce mai mulți pacienți și specialiști recomandă fitoterapia pentru o abordare holistică, pentru simularea proprietăților de regenerare proprii organismului uman, pentru prevenție și pentru posibilitățile de auto-reglare oferite corpului uman.
Reacțiile secundare negative apar doar dacă plantele medicinale sunt folosite timp îndelungat sau dacă are loc o supradoză. De aceea, aceeași prudență aplicată în cazul medicamentelor de sinteză trebuie aplicată și în administrarea fitoterapiei.
Fitoterapia oferă beneficii asupra stării tale de bine în următoarele cazuri:
- Imunitate slabă
- Răceli, boli respiratorii, oboseală cronică, nervozitate
- Insomnii
- Boli cardiovasculare, circulatorii, gastrointestinale
- Artroză
- Simptome asociate menopauzei
- Inflamări ale vezicii
Fitoterapia germană Salus-Schoenenrberger:
Farmacistul și cercetătorul Walter Schoenenberger descoperă în anii 20 proprietățile terapeutice ale extractelor naturale obținute prin presarea la rece.
În 1927 pune bazele fabricii omonime unde principiile de producție sunt simple și curate:
- Toate plantele folosite sunt ecologice și/sau sălbatice
- Nu se folosesc aditivi chimici, conservanți sau coloranți
- Metoda de recoltare și control este manuală sau automată pe bază de ulei vegetal pentru a nu polua câmpurile
- Nu sunt folosite pesticide sau fertilizatori chimici
Compania din prezent este singura care deține un brevet pentru această metodă de extragere ce păstrează toate proprietățile benefice ale plantei. Fiecare plantă este presată la maxim 4 ore de la recoltare garantând astfel conservarea optimă a ingredientelor active.
Foarte multe rețete de suplimente fitoterapeutice se bazează pe abilitatea plantelor de a trata singergic anumite afecțiuni, iar calitatea produsului final este garantată de atenția agricultorilor, inginerilor agrari, a biologilor și cercetătorilor care testează continuu recolta.
Getika Holistic Life este distribuitor al produselor Schoenenberger și garantează ca fiecare produs îndeplinește standardele de calitate aplicate în Germania.
Dacă dorești să descoperi o lume a remediilor naturale, concentrate pe organismul tău și pe starea lui de bine, programează acum o consultație cu fitoterapeutul Getika Holistic Life și alege să folosești ce are mai bun natura!
Rozmarinul consumat în exces poate provoca sincope.
Mărul lupului poate fi foarte toxic pentru ficat, favorizând chiar apariția tumorilor hepatice.